17 septembrie 2011

Călugăriţele

"Voi, călugăriţele, sunteţi cele mai mari artiste ale lumii. Sculptorii, ei taie piatra, lemnul, marmura pentru a realiza frumuseţea ideală din visurile lor. O măicuţă taie în propria sa carne, în gândurile sale şi în visurile sale eliminând tot ceea ce este superfluu, inutil sau urât. Aşa cum sculptorii taie şi aruncă bucăţile de piatră, tot aşa călugăriţele îşi elimină persoana, tăind şi aruncând bogăţia mondenă, familia, cariera în lume. Dar ea nu se opreşte aici. O călugăriţă vrea să îşi transforme propria persoană după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Ea taie şi aruncă tot ceea ce nu îi este strict necesar. Taie somnul, hrana, gândurile sale. Toate călugăriţele îndeplinesc o activitate artistică. Idealul său este de a atinge prin persoana sa frumuseţea supremă. Frumuseţea lui Dumnezeu. Opera realizată este superioară tuturor operelor de artă de pe pământ. Căci capodoperele create de artist sunt muritoare. Statuile pot fi distruse. Picturile, cărţile şi partiturile de muzică arse sau pierdute. Frumuseţea sfinţeniei este dincolo de orice distrugere, căci este de esenţă divină. Este singura capodoperă care durează o veşnicie. Capodopera pe care fiecare ascet o sculptează în propria persoană. "

(Virgil Gheorghiu, Dumnezeu nu primeşte decât duminica)

4 comentarii:

Unknown spunea...

Doamne ajuta si tin in primul rand sa te felicit pentru munca si dragostea pe care o depui sa scrii pe acest blog.Si vin sa mi te alaturi intrgii echipe pentru campaniile demarate de mine si fiind ajutat de fratii de la saccsiv,apologeticum,candela-luminii,razboi intru cuvant etc. pentru ai ajuta pe copilasii David de un an si sebastian de 3 anisori.David este paralizat de mainii si picioruse iar sebastian este fara vedere si amandoi saracuti prin parinti lor ne cer ajutorul.eu va las link-ul blogurilor lui David http://sansapentrudavid.wordpress.com/ si a lui sebastian http://sebastiancolgiu.blogspot.com/ .cu dragoste si respect Placinta vlad -http://botosaneanulortodox.blogspot.com/
astept un e-mail pe adresa placintavlad@yahoo.com

masaj erotic Arad spunea...

calugaritele, cele adevarate, cu vocatie, reprezinta ceva ce noi,cei obisnuiti, greu putem intelege...respect!

adriana spunea...

La multi ani!

Unknown spunea...

Buna ziua,
Ma iertati ca va deranjez dar vin cu rugamintea la d-voastra sa ne sustineti in campania noastra umanitara “Sa fim oameni” punand pe blogul d-voastra logo campaniei de unde il puteti lua de pe pagina http://safimoameni.blogspot.com pagina promoveaza-ne.
Va multumesc pentru intelegerea acordata!
P.S. astept un raspuns pe la pagina de e-mail: safimoameni@yahoo.com