6 octombrie 2009

Târg de Carte şi Revistă Religioasă

Pret de patru zile, Sibiul va gazdui cea de-a X-a editie a Targului National de Carte si Revista Religioasa (TNCRR). Manifestarea se va desfasura in Corpul B al Bibliotecii Astra, si este organizat de Asociatia „Scriptus" Sibiu. 20 de edituri vor fi prezente la eveniment.

Incepand de vineri, la Biblioteca Astra din Sibiu se va desfasura cea de-a X-a editie a Targul National de Carte si Revista Religioasa (TNCRR). Evenimentul este organizat de Asociatia „Scriptus" Sibiu, si si-au anuntat prezenta 20 de edituri de profil din Sibiu, Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Fagaras, Deva, Pitesti, Craiova si Timisoara.
Targul de carte religioasa va debuta joi, de la ora 13, iar in deschiderea oficiala va fi sustinut un concert de toaca de catre copiii din orasul Victoria indrumati de profesorul Nicolae Smadu. Apoi, de la ora 17, va avea loc lansarea noului numar al revistei „Constiinta", de la 17.30 lansarea volumului „Pedeapsa neascultarii" de Ion Lazar, de la 18, Prezentarea Editurii Andreiana, din Sibiu si lansarea volumelor „Documente saguniene din Scheii Brasovului", iar de la 18.30 prezentarea volumului „Cuvinte la zile mari" a Mitropolitului Antonie Plamadeala. Vineri, de la 17, va avea loc lansarea cartii „Daruri din darurile primite", a Părintelui Teofil Părăian la 17.30 se va lansa volumul „Anaforaua Sf. Vasile cel Mare" a conf. univ. dr. Ciprian Streza, de la 18 - volumul „Tinerii si ispita XXX", de Cristian Serban, iar de la 18.30 volumul  „Acatiste" de Sandu Tudor.
Sambata, de la ora 11, va avea loc vernisajul expozitiei „Micul Print, calator printre stele", realizata de copiii grupei mari A de la  Gradinita nr. 38 din Sibiu, indrumati de Remete Ana si Marinescu Mihaela Laura. In aceeasi zi, vor avea loc lansarea volumului „Filocalia pentru copii si tineri" de Cristian Serban, vizionarea filmului pentru copii „Printesa cu haine de aur", dar si lansarea volumelor „7 zile, 7 convorbiri" a pr. Mihai Petian, „Colectia Margaritarele Pustiei", de monahul Ignatie, „Osana, Osana", de Traian Dorz, „Cuvinte de Aur", de pr. Iosif Trifa „Viata Sfintei Filofteia de la Tarnovo. Viata Sfantului Patriarh Eftimie de Tarnovo", „Sfantul Cuvios Dimitrie Basarabov cu sfintele moaste la Bucuresti", „Sfanta Cuvioasa Parascheva cu sfintele moaste la Iasi", „Reeducarea de la Aiud. Peisaj launtric", de Demostene Andronescu si prezentarea volumului „2 milioane km in cautarea Adevarului" de Klaus Kenneth. Duminica, de la ora 17, va avea loc festivitatea de inchidere a targului, si premierea invitatilor. Programul de vizitare a targului va fi de joi pana sambata, intre orele 10 si 20, iar duminica intre orele 10 si 19.

Niciun comentariu: